+380 67 362 7772

+380 67 362 7772

У Костополі затвердили нові вимоги до адресних табличок

У Костополі затвердили нові вимоги до адресних табличок

Виконавчий комітет міської ради затвердив вимоги та рекомендації до дизайну адресних табличок в межах території Костопільської громади. 

Їх розробили, щоб покращити естетичну привабливість та упорядкувати адресне господарство, повідомляють на сайті міської ради. 

Адресну табличку застосовують для позначення поштової адреси, що складається з назви вулиці, провулку, проспекту, бульвару та номера будівлі, та що розміщується переважно на фасаді будівлі.

Розмір адресної таблички виконуються заввишки 240 мм та шириною від 420 мм до 1040 мм з кроком 60 мм в залежності від довжини назви вулиці.

Ширина таблички вираховується від ширини скороченої частини (власної назви, прізвища тощо) плюс мінімальний відступ від правого краю.

Основний колір адресної таблички – білий, усі назви виконуються чорним кольором, у правому кутку – чорним кольором зазначений номер будинку (будівлі), в лівій частині розташовується кольоровий герб м. Костопіль на білому фоні.

Мінімальна відстань від тексту назви вулиці до правого краю покажчика має становити щонайменше 40мм.

Для покращення естетичної привабливості рекомендуємо шрифт «Arial Black», літери та цифри мають бути рельєфними, при цьому назва вулиці на два розміри більше, ніж тип вулиці (проспект, провулок тощо). Латиниця – шрифт «Arial Italic», курсив.

Дизайн адресних покажчиків залежить від загальної довжини назви вулиці.

Підприємствам, установам, організаціям незалежно від форм власності та фізичним особам, під час виготовлення та встановлення адресних табличок дотримуватися вимог та рекомендацій до їх дизайну.Адресні таблички, які були встановлені до прийняття цього рішення, можуть використовуватися і надалі, за виключенням застарілих та зношених, а також тих, що мають назви вулиць, провулків, бульварів російською мовою та тих, що підлягають перейменуванню відповідно до рішення Костопільської міської ради.